FILMEZZUNK.HU
30 meglepő tény a Rex felügyelő című sorozatról, amely 30 évvel ezelőtt elnyerte a szívünket

30 meglepő tény a Rex felügyelő című sorozatról, amely 30 évvel ezelőtt elnyerte a szívünket

837

21) Gedeon Burkhard el volt ragadtatva négylábú kollégájától: „Rex profi színész és rendkívüli kolléga. Pontosan tudja, mikor van próba és mikor forgatás. A próbán csak a felét teszi, de amikor a kamera elkezd forgatni, mindent megtesz, és a maximumot nyújtja. Rexnek feleannyi felvételre van szüksége, mint nekem!” A színész annyira imádta a munkáját, hogy még az autójára is matricát ragasztott Rex felügyelőre.

22) 1999-ben Santo von Haus Zigelmeyer nyugdíjba vonult, és a főszerepet egy Rhett Butler nevű német juhászkutya vette át. Miután befejezte színészi pályafutását, Santo a kiképzőjénél maradt, aki magához vette a hollywoodi otthonába.

23) A sorozat készítői részben megváltoztatták Rex karakterét is. Például megszűnt féltékeny lenni a partnerére a nőkre. Richard Moserrel a kutya megpróbálta elrontani minden lehetséges romantikus kapcsolatát. Alexander Brandtnerrel viszont éppen ellenkezőleg, mindenben segíteni próbált, sőt, még egy rózsát is hozott a fogai között a szerelmének.

30 meglepő tény a Rex felügyelő című sorozatról, amely 30 évvel ezelőtt elnyerte a szívünket

24) Gedeon Burkhard nem volt túl népszerű Ausztriában és Németországban, ahogy azt a nézettségi adatok is mutatták. Nemzetközi szinten azonban Burkhard még Mosernél is népszerűbb lett, különösen Olaszországban. Az USA és Ausztrália is érdeklődött a sorozat iránt.

25) Mindenesetre a színész 2001-ben kilépett a projektből, amikor lejárt a szerződése. Az a hír járta, hogy a német és osztrák nézők kemény kritikái miatt még korábban el akarta hagyni a sorozatot.

26) Így a rendőr Alex Brandtner ugyanarra a sorsra jutott, mint Richard Moser, szolgálat közben halt meg. A halálával végződő epizódot azonban csak Németországban sugározták. Ezért a más országokban élő emberek nem értették, hogy Rex miért kapott új társat, Marc Hoffmannt.

30 meglepő tény a Rex felügyelő című sorozatról, amely 30 évvel ezelőtt elnyerte a szívünket

27) Rex új partnere nem nagyon nyűgözte le a közönséget. És bár a színész Alexander Pschill is sok rajongót szerzett, a közönség nagy része felháborodott. Nem tetszett nekik, hogy Marc romantikus kapcsolata fontosabbnak tűnt, mint Rex munkája.

28) 2004-ben fejeződött be a sorozat osztrák gyártása. Figyelemre méltó, hogy a projekt mindössze egy évvel „élte túl” Santo-t, az első kutyát, aki Rexet alakította. Mindenki kedvence 2003-ban, 12 évesen hunyt el.

29) 2008-ban úgy döntöttek, hogy Olaszországban újraindítják a műsort ugyanazon a néven. De ez már egy másik történet.

30) A sorozat első főszereplőjét, Rexet Reginald von Ravenhorst néven törzskönyvezték. A kutyus kiképzője ugyanaz a Teresa Ann Miller volt, akinek a nevéhez Beethoven, a bernáthegyi felkészítése is köthető.

//Manó Málna//

Így néznek ki ma a Beethoven sztárjai, 31 évvel a film bemutatása után

(Via Brightside)

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · ·