FILMEZZUNK.HU
Arcot társítunk a hanghoz - Ilyen jóképű Johnny Depp magyar hangja

Arcot társítunk a hanghoz – Ilyen jóképű Johnny Depp magyar hangja

6159

Arcot társítunk a hanghoz – Ilyen jóképű Johnny Depp magyar hangja

Johnny Depp számtalan filmben volt látható, mint az Ollókezű Edward, Csokoládé, Charlie és a csokigyár, Alice Csodaországban, vagy a Legendás állatok. A többség azonban egyetért abban, hogy legkiválóbb szerepeinek élvonalában messze az első helyen áll A Karib-tenger kalózainak királya, Jack Sparrow. Akkor jó egy alkotás, amikor egy szinkronszínész tökéletes összhangba tud kerülni azzal a színésszel, akinek a hangját adja. Ilyenkor színész és szinkronszínész eggyé válnak. Na de ki is Johnny Depp magyar hangja? Király Attila 1988-ban érettségizett Szegeden, majd 1989-ben vették fel a Színház- és Filmművészeti Főiskolára, ahol 1993-ban diplomázott.

Arcot társítunk a hanghoz - Ilyen jóképű Johnny Depp magyar hangja

Johnny Depp magyar hangja, a jóképű Király Attila

Még főiskolásként, 1991-ben tagja lett a Vígszínháznak. 1999-től 2003-ig a Szegedi Nemzeti Színház művésze volt. 2003–2017 között szabadfoglalkozású színész. 2017-től a tatabányai Jászai Mari Színház tagja. Apja a híres színművész, Király Levente. Attila igazán sokrétű: a színészeten kívül tánccal és koreográfiával foglalkozik. Színpadi szerepei közé tartozik a Szép Heléna – Akhilesz (1991), Faust – Valentin (1996), Shakespeare: Rómeó és Júlia – Mercutio (2006), vagy a Shakespeare: A windsori víg nők – Mr. Ford (2007). Játékfilmekben és tévéfilmekben is játszik, rendez, ezek mellett pedig rendszeresen szinkronizál. Rendezései közé tartozik a Kalandra fel! (2007). Munkásságának elismeréséül a Hegedűs Gyula-emlékgyűrű (1998) és a Dömötör-díj -legjobb férfi főszereplő- (1999-2000.) díjakkal tüntették ki.

Arcot társítunk a hanghoz - Ilyen jóképű Johnny Depp magyar hangja

Johnny Depp és Király Attila

A most 53 éves színész mögött több száz szinkronizálás van. Olyan nagy színészeknek adja hangját, mint: Michael McKean (Hal), Sean Bean (Sharpe, Férfias játékok), Tom Hardy (Legenda, Venom). Első felesége Haumann Petra színésznő volt, akivel 2005–2014-ig élt házasságban. Második felesége, a szintén színésznő Lapis Erika.

//Cornelius//

Tom Hardy beismerte, hogy fiatalkorában több romantikus kapcsolata is volt férfiakkal


Article Tags: · · ·