FILMEZZUNK.HU
Minden idők 10 legjobb tengeralattjárós filmje

Minden idők 10 legjobb tengeralattjárós filmje

63416

6. Némó kapitány (20000 Leagues Under the Sea, 1954)

Az utóbbi időben több hajó esett áldozatául egy különös szörnynek a nyílt tengeren. A haditengerészet hajtóvadászatot indít a szörny ellen, a világ legjobb bálnavadászait hívják össze, hogy halálos sebet ejtsenek a titokzatos lényen. A fiatal Pierre Aronax (Paul Lukas) különös elmélettel lepi meg tudóstársait egyik előadásán. A professzor úgy gondolja, hogy ismeri a különös élőlény titkát. Tudóstársai – édesapja vezetésével – gúnyt űznek a fiatalemberből, aki úgy dönt, itt az ideje, hogy maga induljon el felkutatni a szörnyet.

Némó kapitány (20000 Leagues Under the Sea, 1954)

5. A tengeralattjáró (Das Boot, 1981)

A második világháború idején 1941-ben egy tengeralattjáró legénységének sorsát követjük nyomon, akik egy meghibásodás folytán az óceán aljára süllyednek, és a túlélésért minden technikai és szellemi képességüket latba kell vetniük. Csak magukra számíthatnak. Nem működik a rádió, nincs, aki megmentse őket, ráadásul a felszínen is csak az ellenséges erők várnának rájuk.

A tengeralattjáró (Das Boot, 1981)

4. Vadászat a Vörös Októberre! (The Hunt for Red October, 1990)

A hidegháború csúcspontján a szovjetek új szuper tengeralattjárót építenek, egy haditechnikai remekművet, a Vörös Októbert. Mikor az amerikai kormány megneszeli, hogy a tengeralattjáró mozgásban van, attól tartanak, hogy a szovjet haditengerészet támadásra készül. Jack Ryan ügynöknek (Alec Baldwin) azonban más az elmélete. Szerinte a Vörös Október parancsnoka Marko Ramius (Sean Connery) át akar állni az ő oldalukra. Nem sejti azonban, hogy a valóság még ennél is összetettebb. A hajsza a Vörös Október után egyre kiélezettebbé válik, és végzetes kimenetellel fenyeget.

Vadászat a Vörös Októberre! (The Hunt for Red October, 1990)

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · · · ·