FILMEZZUNK.HU
8 film részlet, amit még biztosan nem vettél észre

8 film részlet, amit még biztosan nem vettél észre

463

5) A hihetetlen Hulk

8 film részlet, amit még biztosan nem vettél észre

Harrington úr minden bizonnyal emlékezetes figura, aki nemcsak a Hazatérés és az Idegenben című filmekben, hanem más Marvel-filmekben is feltűnt, ahogy arra a sasszemű rajongók is felhívták a figyelmet. Első megjelenése az MCU-ban még 2008-ra nyúlik vissza, A hihetetlen Hulkban, annak ellenére, hogy a Hulk karakterét később átformálták.

Emlékeztek még arra a diákra, aki a Culver Egyetem kémia laborjában vidáman mutogatott egy szelet pizzát Bruce Bannernek? Ő nem más volt, mint Roger Harrington, akit a filmben „Computer Nerd”-ként jegyeztek fel. Lenyűgöző, hogy ugyanaz a személy testesíti meg mind a Culver Egyetem diákját, mind a komikus tanár-diáktanárt.

6) Anasztázia

8 film részlet, amit még biztosan nem vettél észre

A filmben Anasztázia nagymamájának ajándékozott rajza lenyűgöző kapcsolatot tár fel a történelemmel. Közelebbről megvizsgálva kiderül, hogy a rajz egy 1914-ben készült festmény aprólékos reprodukciója, amelyet a valódi Anasztázia hercegnő készített. Ez a finom részlet nemcsak a történetet gazdagítja, hanem egyben megható tisztelgés is a valódi hercegnő előtt, bepillantást nyújtva művészi tehetségébe és személyes örökségébe. E finom párhuzam révén a film mélyebb történelmi jelentőséggel bír, tiszteleg a hiteles Anasztázia kreativitása előtt, és még jobban elmeríti a nézőket életének gazdag szövevényében.

7) Batman és Joker

8 film részlet, amit még biztosan nem vettél észre

A figyelmes filmrajongók észrevettek egy húsvéti tojást a Joker című filmben, ami kapcsolatot sejtet a Joaquin Phoenix főszereplésével készülő 2019-es film és az 1989-es Batman-film között. Ugyanaz az olajfestmény, amely a Jokerre is felfigyelt, és amelyet Jack Nicholson alakított az 1989-es filmben, finoman szólva is a Joker egyik jelenetének hátterében van, amely Arthur Fleck édesanyjának lakásában játszódik. Ez az okos intertextuális utalás arra szolgál, hogy hidat képezzen a két Joker-film filmes világa között, és a rajongókat az ikonikus karakter két különböző alakítása közötti árnyalt kapcsolattal ragadja magával.

8) Egérmese

8 film részlet, amit még biztosan nem vettél észre

Az 1986-os Egérmese című animációs klasszikusban a Szabadság-szobor színének ábrázolásában történelmileg hű marad. Az 1885-ben, a szobor elkészülésének évében játszódó film hitelesen ábrázolja az ikonikus építményt eredeti, csillogó rézszínében. A szobor csak 1900 után alakult át, és a természetes oxidáció következtében fokozatosan nyerte el a ma már híres zöld patináját. A történelmi pontosságra fordított figyelem az animációs narratívában aláhúzza a film elkötelezettségét a korszak lényegének megragadása iránt, és bepillantást nyújt a közönségnek a Szabadság-szobor fejlődésének eleven történelmi kontextusába.

+1) Vissza a jövőbe

8 film részlet, amit még biztosan nem vettél észre

A Vissza a jövőbe zárójelenetében, amikor Marty magához tér, ugyanabban a helyzetben találja magát, amelyben korábban elaludt, mielőtt találkozott a dokival. A helyzetének ez a véletlen folytonossága azt a benyomást kelti, mintha nem is ébredt volna fel, ami arra készteti, hogy megkérdőjelezze az ébrenléti állapotát. Ennek következtében hirtelen felül, és mielőtt kimondaná a „micsoda rémálom” szavakat, hirtelen feláll, és végigpásztázza a környezetét, ezzel is érzékeltetve az álomszerű élményei és az őt körülvevő kézzelfogható valóság közötti szürreális zavart. Az ébrenlét és az álmok közötti kölcsönhatás árnyaltan összetetté teszi Marty érzékelését, kiemelve az időutazás bonyolultságát és annak hatását a világról alkotott képére.

A rendezők és a filmkészítők bonyolultan szövik be ezeket a rejtett gyöngyszemeket a történetmesélés szövetébe, arra ösztönözve a nézőket, hogy mélyebbre ássák magukat a narratívában, és elősegítve a felfedezés érzését, amely túlmutat a képernyő felszínén. Az ilyen rejtett részletek nem csupán jutalmazzák a figyelmes nézőket, hanem hozzájárulnak a filmes élmény gazdagságához és összetettségéhez is, arra buzdítva őket, hogy kibogozzák az elmesélt történet bonyolult szövevényét.

//Manó Málna//

Gyermekkorunk 8 kedvenc mesefilmje, amit sosem fogunk megunni

(Via Brightside)

Oldalak: 1 2


Article Tags: · · · · · · · · · · ·