FILMEZZUNK.HU
Sylvester Stallone kezdetben hajléktalan volt - kutyáját is eladta, nem fogod elhinni mit tett ezután

Sylvester Stallone kezdetben hajléktalan volt, kedvenc kutyáját is eladta – Nem fogod elhinni, hogy mit tett ezután!

3808

Sylvester Stallone kezdetben hajléktalan volt, kedvenc kutyáját is eladta – Nem fogod elhinni, hogy mit tett ezután!

Sylvester Stallone sokunk nagy kedvence. Legnagyobb sikereit akciófilmekkel, különösen a Rocky és a Rambo-sorozattal érte el. A jeleleg 77 éves színésznek azonban nem pottyant az ölébe a hírnév és az elismerés. Nehezen indult el filmes karrierje. A kezdeti időkben hosszú évekig mély pontra került. Szülei sokszor veszekedtek, sokat verekedett, alig volt pénze, majd az iskolából is kirúgták. Elköltözött otthonról, majd miután az albérletét sem tudta fizetni, kilakoltatták és hajléktalan lett. Kemény időszakon ment keresztül. Mivel nem volt pénze, olyan lépésre szánta el magát, amit már csak végső elkeseredésében tudott megtenni.

Tudtad? A Rocky sikere nemcsak Sylvester Stallone érdeme, hanem négylábú társáé is

Akik állattartók, azok  tudják, hogy kedvenceink nem csak háziállatok, hanem családtagok, akikért semmi pénzért nem válnánk meg. Castingokra jelentkezett, hogy filmszerepeket vállaljon, de nem kapott visszajelzést, soha nem hívták vissza sehova. Sly élete talán legnehezebb és legszomorúbb döntését akkor hozta meg, amikor szintén anyagi gondok miatt el kellett adja hőn szeretett kiskutyáját, Butkust,  mindössze 50 dollárért. Sly elmondta, hogy amit tett, arra nincs bocsánat és soha nem fogja tudni magának megbocsájtani. Butkus nem csak négylábú házikedvence volt, hanem társa is, aki mindenhová elkísérte gazdáját. Ezen a ponton jött rá, hogy most már bármilyen munka megteszi, csak éppen dolgozhasson és fizetést kapjon. De ne írjuk le rögtön a színészt, mert ezek után olyan elképesztő cselekedetről tett tanubizonyságot, amit nem sokan tennének meg kedvencükért.

De menjünk vissza egy kicsit az időben: 1975-ben járunk, amikor Sly már házas volt Sasha Czachval. Anyagi helyzetük olyannyira mélyponton volt, hogy mindössze 100 dollár volt a bankszámlájukon. Sly elmondása szerint hűséges társát már etetni sem volt pénze. A színész castingról castingra járt, de továbbra sem hívták vissza. Ekkor jutott  Stallone arra a pontra, hogy meglopta feleségét. Ékszereit lenyúlva és értékesítve próbált meg pénzt szerezni. De az összeg nem volt elég. Nem tudott mást eladni, mint Butkust. Sly talált is vevőt az ebre, akivel egy szeszesitalbolt előtt beszéltek meg találkozót. Ott a mit sem sejtő állatot eladta mindössze 50 dollárért. Elképzelni sem tudjuk milyen bajban lehetett, ha ilyen szomorú lépésre szánta el magát, méghozzá ilyen nevetséges összegért. Sly elmondta, hogy ez volt életének legfájdalmasabb napja. Két héttel később egy boxolás helyszínén a színész összeismerkedett egy taggal, aki felajánlotta Neki, hogyha senki nem adott forgatókönyvet a kezébe, írjon saját szkriptet.

Rocky 4. (Rocky IV, 1985)

Egyszerűen elképesztő, de ekkor született meg a Rocky! Sly nagy iramban vágta bele magát az írásba, csak úgy jött az ihlet és mindösszesen 20 óra alatt elkészült a Rocky forgatókönyve.Azonban a színész nem csak a forgatókönyvet akarta eladni, hanem szerepelni is akart a filmben, amivel a producer viszont nem értett egyet. Már 350 ezer dollárt is felajánlottak a forgatókönyvért, de Sly visszautasította, ha nem kaphat a filmben főszerepet. Végül a producer beadta a derekát, Sly megkapta a főszerepet és a 35 ezer dollárt. A színész, miután megkapta az összeget, első dolga volt visszamenni ahhoz a szeszesital bolthoz, ahol kutyáján túladott. De a tag nem volt ott, így várnia kellett. 3 órányi várakozás után végre megjelent a vevő, akitől Sly vissza akarta vásárolni az ebet. Elmondta, hogy rettenetesen mélyponton volt és nem volt más választása, mint eladni a kutyát, de összeszedte magát és vissza akarja kapni. Ám az új tulajdonos nemet mondott. Stallonenak viszont volt egy B terve.

A 35 ezer  dollárból, amit kapott, elvitt 15 ezer dollárt, hogy visszavásárolja hűséges társát. Erre már nem mondott nemet a tag és visszaadta Slynak Butkust. Ezután a kutya nemcsak a Rockyban, de más Sly által rendezett filmekben is szerepelt, míg 1981-ben el nem pusztult szívrohamban. Sly igaz megbocsájthatatlan dolgot tett szerettével, végül elképesztő tanubizonyságot adott arra, hogy milyen, amikor egy gazda igazán szereti kedvencét.

Csodálatos, hogy a színésznek és a kutyának még volt jó pár boldog és felejthetetlen éve és Butkus úgy tudott távozni az élők sorából, hogy szeretett gazdája mellett lehetett. Azzal az emberrel, akit a legjobban szeretett.

Szerző: MéziMcFly

Elképesztő titkot osztott meg Tim Allen a Télapu forgatásával kapcsolatban


Article Tags: · · ·