FILMEZZUNK.HU
10 nehéz sorsú színész, aki képes volt kimászni a gödörből

10 nehéz sorsú színész, aki képes volt kimászni a gödörből

25994

8. Marilyn Monroe (1926-1962)

Jelenleg a legnagyobb hollywoodi sztárok listájának 6. helyén áll, az ötvenes évek legnagyobb szex szimbóluma volt. Házasságai és kapcsolatai állandóan a bulvárlapok címoldalain voltak. Ezek közük is a legnagyobb nyilvánosságot Arthur Miller íróval és a Kennedy (John és Robert) testvérekkel való kapcsolata kapta. Halála és annak körülményei különböző spekulációkat indítottak el. 1962. augusztus 5.-én a rendőrséget Monroe pszichiátere hívta fel, és értesítette őket a színésznő haláláról. A hivatalos vizsgálat barbiturát túladagolást jelölte meg a halál okának, azzal a megjegyzéssel, hogy valószínűleg öngyilkosság történt.

Marilyn Monroe

Bár Marilyn Monroe mentálisan instabil volt, és többször kísérelt meg öngyilkosságot ezt megelőzően, halálakor azonban nem volt rá különösebb oka, a pszichiátere szerint tele volt tervekkel. Különböző teóriák között felmerült a baleset lehetősége. Öngyilkos hajlamával és mentális instabilitásával egész életében birkózott, miközben a férfiak többsége, akivel életében kapcsolatban állt, kihasználta.

9. Gene Tierney (1920-1991)

Az egyik legszebb nő volt, aki valaha kamera elé állt. Erről a gyönyörű színésznőről formálta Agatha Christie a Kristálytükör meghasadt c. regényének főszereplőjét. Első terhessége alatt rubeolával fertőződött meg, amit egy rajongójától kapott el. Ennek következtében koraszülött gyereke szellemileg súlyosan sérülten, süketen, és részben vakon született 1943-ban. Miután az orvosok közölték vele, hogy nincs esély arra, hogy a gyerek felépüljön, vagy akárcsak javuljon is az állapota, mély depresszióba esett és hónapokig ki sem mozdult otthonából. Később levelet kapott attól a rajongójától, aki megfertőzte.

Gene Tierney

Az illető a levélben bocsánatot kért, mert tudta, hogy beteg, ami miatt karanténban volt, azonban ennek ellenére látni akarta kedvenc színésznőjét. Depressziója odáig fajult, hogy 1955-ben a Left Hand Of God c. filmjének forgatása után elmegyógyintézetbe került, ahol elektrosokkal kezelték – 19 ilyen terápián vett részt -, aminek hatására memóriájának egy részét is elvesztette. Ez derékba törte az akkor 35 éves színésznő pályafutását, és bár a 60-as évek elején visszatért, de karrierjét már nem tudta újraépíteni

10. Veronica Lake (1922-1973)

A leghíresebb femme fatale-ok közé tartozott a noir műfajának korai szakaszában. A ’40-es évek végére azonban karrierje erősen hanyatlani kezdett, aminek oka alkoholizmusa és mentális kiegyensúlyozatlansága voltak. Már az évtized közepe felé elkezdődtek ezek a problémák, aminek következtében egyre több ember tagadta meg, hogy vele dolgozzon. Mentális problémáinak tünetei a paranoid skizofréniát mutatták: zavaros gondolkodás, furcsa beszéd, olyan hallucinációk, amikor hangokat hallott. Problémájában az sem segített, hogy a közismerten erőszakos André de Toth volt ekkoriban a férje, aki nem akarta, hogy felesége orvosi segítséget keressen.

Veronica Lake (1922-1973)

1951-ben csődöt jelentettek, majd elváltak. Ezután már színésznőként nem sok munkát talált magának, az alkoholizmusa is rosszabbodott, és ekkoriban többször le is tartóztatták nyilvános részegségért, majd egy idő után eltűnt a közvélemény szeme elől. Amikor 1960-ban egy újságíró megtalálta, egy lepukkant motelben lakott és pincérnőként dolgozott, ahol nem tudták valódi személyazonosságát. 50 évesen hunyt el, miközben a valaha gyönyörű nő hússzal többnek nézett ki. Négy férje és négy gyereke volt, de teljesen egyedül halt meg máj és veseproblémákból kifolyólag egy kórházban.

Felismeri? Ő volt a Conan, a barbár szépsége, Arnold Schwarzenegger izomtestű szerelme

(Források: Wikipédia és a timegoesby.hu.blog)

//Noncsi//

Mentés

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · ·