FILMEZZUNK.HU
Megszakad a szív: Így teltek Alan Rickman utolsó napjai

Megszakad a szív: Így teltek Alan Rickman utolsó napjai

15136

Megszakad a szív: Így teltek Alan Rickman utolsó napjai

A legendás brit világsztár, Alan Rickman már közel hét éve nincs az élők között. A Harry Potterben Piton professzort alakító színművész naplójából könyv készült a közelmúltban, amiből kikerült néhány szívfacsaró információ. Többek között az is, miért nem adta fel a szerepét a betegsége ellenére sem.

Alan Rickmant senkinek sem kell bemutatni, hiszen a Golden Globe-díjas színészt – a rengeteg hollywoodi és európai filmben nyújtott alakításának köszönhetően – a világ minden táján ismerik. A színművész különösen büszke volt arra, hogy a Harry Potter-mozikban Piton professzort játszhatta, amiről élete végéig örömmel beszélt. Felejthetetlen alakítást nyújtott az Igazából szerelem című karácsonyi moziban és a Tim Burton rendezésében készült, Sweeney Todd, a Fleet Street démoni borbélya című filmjében is megcsillogtatta, milyen könyörtelen és félelmetes karakter tud lenni. A valóságban azonban egy jámborlelkű, jókedélyű ember volt. Rickman nemcsak színészként elismert, hanem a képzésben is prominens szerepet vállalt: 2003-tól a Royal Academy of Dramatic Art alelnöke volt.

Ő volt Alan Rickman élete szerelme, akivel több, mint 50 évig éltek együtt - Rima Horton

2012-ben, 66 évesen vezette oltár elé Rima Horton brit politikusnőt, akivel már a 60-as évek közepe óta egy párt alkottak. Az esküvő az örökösödés miatt történt meg, ugyanis Rickman ekkor tudta meg, hogy rákos. Négy évet éltek még együtt házasságban a filmsztár halála előtt, a valódi küzdelem másfél évig tartott. Életének utolsó éveit a következő generáció kinevelésére fordította, mert jól tudta, hogy rákbetegsége miatt nincs sok ideje hátra. 2016. január 14-én, közel hét  évvel ezelőtt távozott el az élők sorából.

(7) Robin Hood a tolvajok fejedelme - ALAN RICKMAN azaz: Nottingham seriffje (1991)

Alan Rickman a 90-es évektől kezdve, mintegy 25 éven keresztül vezetett személyes naplót, amelyben magánélete mellett sok filmszerepéről, személyes érzéseiről vall. A hasnyálmirigyrákban szenvedő színész utolsó kívánsága az volt, hogy egy nap adják ki könyv formájában a kéziratokat – ami azóta meg is valósult.

Terry Crews kitálalt: a Feláldozhatók sztárja bevallotta, hogy szexuális zaklatás áldozata lett


Article Tags: ·