FILMEZZUNK.HU
LOUIS DE FUNÉS A HITÉRŐL: "Jézus Krisztus volt életem minden pillanatának ragyogó társa"

LOUIS DE FUNÉS A HITÉRŐL: „Jézus Krisztus volt életem minden pillanatának ragyogó társa”

5275

LOUIS DE FUNÉS A HITÉRŐL: „Jézus Krisztus volt életem minden pillanatának ragyogó társa”

Negyven évvel halála után Louis de Funès még mindig mosolyt csal a francia generációk arcára. Ő a legnagyobb francia komikus volt, de emellett hűséges katolikus is, aki nyíltan beszélt Krisztusba vetett hitéről a televízióban is.

Louis de Funès unokája, Charles a nők kedvence: a 26 éves fiatalember rettentő jóképű

A humorista sosem rejtette el hitét

Louis de Funès, aki 1983-ban hunyt el, továbbra is a francia nép egyik kedvenc komikusa marad. Ugyanakkor mélyen vallásos is volt. A humorista sosem rejtette el hitét, még hírneve csúcsán sem, és ezt a televízióban is nyíltan megosztotta. Erre példa az 1981. december 24-i műsor, amikor a sikeres műsorvezető és énekes, Guy Béart kérdéseire válaszolt. Az alábbi részlet Eric Leguerbe által írt Louis de Funès életrajzából származik:

– Ön hívő?
– Hogyne, persze.
– Régóta?
– Kezdettől fogva… Jézus gyerekkorom ragyogó társa volt, szakmai életem ragyogó társa, röviden szólva: életem társa.
–Szakmai életében is segített önnek?
– Mindig. Nagyon szerencsés voltam és ezt biztosan neki köszönhetem. „Olyannak látom Krisztust, mint aki sokat nevet”

Arra a kérdésre, hogy milyen képet alkot Krisztusról, humorral válaszolt:

„Szerintem egy 190 cm magas, rendkívül erős fickó volt, ilyen bicepszekkel! Amikor kihajtotta az árusokat a templomból, hármasával ragadhatta őket nyakon … Zsupsz! Nagyon hangosan beszélt és erősen gesztikulált … Az emberek vezetője, vezéregyéniség volt, és úgy látom őt, mint aki sokat nevetett. Soha nem ábrázolják őt nevetve. Biztos vagyok benne, hogy rengeteget tréfálkozott az apostolaival. Látom, ahogyan a vízen járva azt mondja Szent Péternek: „Gyere, próbáld csak meg!” Az pedig megpróbálja, és placcs! Minden apostol nevetett…”

Az utánozhatatlan stílusáról, arckifejezéséről, valamint a zsémbelődő és ármányos karakterek megformálásáról ismert színész, Louis de Funès, könnyekig nevette a franciák minden generációját. Igaz, hogy a magánéletben eléggé szigorúnak és ridegnek tűnhetett, de hitében semmi komorság nem rejlett. Ellenkezőleg, tudatosan tanúságot tett a keresztény életben lakozó örömről.

“Legyetek kitartóak és Isten meg fog benneteket segíteni” – Anthony Hopkins

(Via katolikus.ma)


Article Tags: · ·