FILMEZZUNK.HU
Rosemary Harris 96 évesen is kicsattanó erőben - Így néz ki ma a Pókember-filmek kedvesarcú May nénije

Rosemary Harris 96 évesen is kicsattanó erőben – Így néz ki ma a Pókember-filmek kedvesarcú May nénije

547

Rosemary Harris 96 évesen is kicsattanó erőben – Így néz ki ma a Pókember-filmek kedvesarcú May nénije

A 96 éves Rosemary Harris igen jól tartja magát, egyáltalán nem látszik rajta, hogy közel 100 éves. Az elmúlt években számos vita merült fel a Pókember-filmek legjobbjairól, azonban a Marvel-rajongók egyetérthetnek abban, hogy Rosemary Harris-t nehéz lenne felülmúlni May néni szerepében. Az ő alakítása, különösen Sam Raimi rendezésében és Tobey Maguire főszereplésével készült filmekben, elvarázsolta a nézőket. Az már csak hab a tortán, hogy a magyar szinkronban is tökéletes hangot találtak a karakterhez, hiszen Pásztor Erzsi magával ragadóan hozta May néni személyiségét. Rosemary Harris, az Emmy-, Golden Globe- és Tony-díjas brit színésznő, már 96 éves.

Rosemary Harris lenyűgöző alakítása May néni szerepében a Pókember-filmekben meglepő lehetett sokaknak, főleg annak fényében, hogy már bemutatásakor is 74 éves volt. Bár a Marvel-univerzum révén érte el a legnagyobb közönséget, ne feledjük el, hogy számos híres szerep fűződik hozzá, és nem véletlenül kapott megannyi rangos díjat. A színésznő tehetsége és sokoldalúsága révén méltán vált ikonikussá a filmiparban, és alakításai mindig emlékezetesek maradnak.

Rosemary Harris 96 évesen is kicsattanó erőben - Így néz ki ma a Pókember-filmek kedvesarcú May nénije


Ez a fotó 2023 áprilisában készült a szépkorú színésznőről, akkor volt 95 éves

Rosemary Harris színészi pályafutása nagyban a nővére javaslatára indult, és az 1940-es években kezdett színpadi karrierjét Anglia regionális színházaiban. Első Broadway-szerepét 1952 novemberében kapta meg Moss Hart The Climate of Eden című darabjában, ahol Mabelt alakított. Kiemelkedő tehetsége hamar elismerést váltott ki, és 1966-ban meg is nyerte első Tony-díját Az oroszlán télen című előadásban nyújtott alakításáért. Karrierje során összesen nyolc alkalommal jelölték Tony-díjra, ami lenyűgöző teljesítmény. De nemcsak a színpadon, hanem a kis és nagy képernyőn is kiváló volt.

Rosemary Harris 96 évesen is kicsattanó erőben - Így néz ki ma a Pókember-filmek kedvesarcú May nénije

Rosemary Harris közel 100 éves, de egyáltalán nem látszik rajta

1976-ban Primetime Emmy-díjat nyert a Notorious Woman című sorozatban nyújtott alakításáért, majd 1979-ben Golden Globe-díjat kapott Berta Palitz Weiss szerepéért a Holocaust című filmben. 1984-ben BAFTA-díjra jelölték a The Ploughman’s Lunch című filmben nyújtott alakításáért, és 1995-ben Oscar-jelölést szerzett a Tom és Viv című filmben nyújtott alakításáért. Későbbi éveiben, a 2020-as évektől kezdve, a televízióban is aktívan dolgozott, vendégszerepelt olyan sorozatokban, mint a Tudhattad volna és a Search Party. Rosemary Harris sokoldalú tehetségével és kitartásával egy életen át tartó pályát futott be a színjátszásban, és emlékezetes alakításaival örökre beírta nevét a film- és színháztörténelembe. Rosemary Harris közel 100 éves, de egyáltalán nem látszik rajta. Még mindig kiváló egészségnek örvend, és nagyon jól tartja magát.

Tobey Maguire elárulta, hogy egyszerűen kínzás volt Kirsten Dunst-al csókolózni

(Via Promotions.hu)


Article Tags: · · · ·