FILMEZZUNK.HU
Elszabadultak az indulatok: Bud Spencer ott akarta hagyni a forgatást

Elszabadultak az indulatok: Bud Spencer ott akarta hagyni a forgatást

1579

Elszabadultak az indulatok: Bud Spencer ott akarta hagyni a forgatást

Bud Spencert ordítva osztotta ki a híres rendező, derült ki Király Levente Verhetetlen páros című könyvéből. Részben Giuseppe Colizzi olasz rendezőnek köszönhető, hogy Bud Spencer és Terence Hill párosa igazi legendává vált, több alkalommal dolgozott együtt a színészekkel, olyan alkotásokat csináltak együtt, mint az Isten megbocsát, én nem!, az Akik csizmában halnak meg, a Mindent bele, fiúk! vagy a Bosszú El Pasóban.

Elszabadultak az indulatok: Bud Spencer ott akarta hagyni a forgatást

Király Levente könyvéből kiderült, hogy Colizzi igazi maximalista volt, nem mellesleg ritka tulajdonsága volt, már előre látta fejben a filmkockákat, és a forgatókönyveket is ez alapján alkotta meg. Gondosan ügyelt, hogy a színészeket mindig a legjobb szögből vegye, emellett odafigyelt a fényekre és a jelmezekre is. Roppant szigorú ember volt, pont emiatt alakult ki egyszer egy nézeteltérése Bud Spencerrel.

„Elmesélek egy vicces epizódot, hogy érthető legyen Giuseppe személyisége. Egy kétlovas szekeret vezettem, és egy bizonyos ponton meg kellett állnom egy kijelölt helyen. Soha életemben nem hajtottam még szekeret, és soha életemben nem láttam a valóságban lovat. Már a lovaglás ténye is mindennap gondot jelentett… és a lovak nagyon jól érzik, hogy nem tudod megülni őket, nem tudsz lovagolni. Szóval, hogy rövidre zárjam, ezzel a kocsival elhibáztam az első két fékezést: vagy túlságosan elöl vagy túl hátul álltam meg a ponthoz képest, ami neki kellett.”

– idézte a legendás pofonosztó, Bud Spencer szavait a könyv. Colizzi nem volt megelégedve a színész teljesítményével, annyira ideges lett rá, hogy ordítva osztotta ki az egész stáb előtt.

„Még egy szekeret sem tudsz vezetni?”

– vágta Spencer fejéhez. Ahelyett, hogy Bud belement volna a vitába, és visszaszólt volna a rendezőnek, egy teljesen más technikát választott.

„Válasz nélkül leszálltam, levettem az övet a pisztollyal, földhöz vágtam, és elindultam a lakókocsim felé. Miközben mentem, megértette, hogy épp otthagyom a forgatást. Nem válaszoltam neki, mert ha fizikálisan válaszoltam volna, képzelje csak el! Abban az időben én százkilós férfiakat emelgettem. Bosszantott, mert ki a csuda vezetett valaha szekeret? Miközben kiabált, én nyugodtan megfordultam, fölvettem a pisztolyt, és megint megcsináltam a jelenetet. Giuseppe megértette, hogy hibázott, és hogy ilyesmit nem szabad mondani egy barátnak..”

Tudta? Bud Spencer egyik komolyabb filmjét, a Charleston-t eredetileg Walter Matthaura írták

(Via Femina.hu)


Article Tags: · ·