FILMEZZUNK.HU
Morgan Freeman legjobb filmjei

10 Morgan Freeman film, amit mindenképpen látnod kell

21708

8) Millió dolláros bébi (Million Dollar Baby, 2004)

A csalódott bokszedző, Frankie Dunn utolsó reménye is elvész, amikor nehézsúlyú tanítványa a címmeccs előtt egy jobban fizető menedzserhez szegődik. Frankie lepusztult edzőtermébe csak balekok járnak, barátja csupán a teremben élő veterán bokszoló, akinek utolsó meccsén kiverték a fél szemét, lányával pedig hiába próbál kapcsolatba kerülni évtizedek óta, levelei olvasatlanul érkeznek vissza. A mogorva edzőt ráadásul egy fiatal lány, Maggie is folyton azzal zaklatja, hogy legyen a trénere. Frankie eleinte hallani sem akar róla, hogy a lányt, „egy nőt!” edzzen, de ahogy az lenni szokott, végül is vállalja ezt a szégyent, és persze meg sem állnak a világbajnoki címmérkőzésig.

Millió dolláros bébi (Million Dollar Baby, 2004)

Morgan Freeman és Clint Eastwood, 22 évvel a Nincs bocsánat után újra letett az asztalra egy olyan alkotást, amely négy Oscar szobrocskát és két Golden Globe-díjat is nyerni tudott. Amellett, hogy ezt a produkciót választották meg 2004 legjobb filmjének, Morgan Freeman eddigi színészi karrierje során kiérdemelte első Oscar-díját, mint a legjobb férfi epizódszereplő.

9) A bakancslista (The Bucket List, 2007)

Edward Cole és Carter Chambers haldokló rákbetegek, akik listát írnak arról, hogy mi mindent kell még elintézniük a haláluk előtt. Ezután megszöknek a klinikáról, hogy életük utolsó nagy kalandjaként körbeutazzák a világot. Beutazzák Amerikát, száguldanak, ejtőernyővel ugranak, rég látott rokonokat látogatnak meg… nincs mit veszteniük, és sokat nyerhetnek. Például egy új barátot.

A bakancslista (The Bucket List, 2007)

Jack Nicholson valóban leborotválta a fejét a film kedvéért, míg Morgan Freeman a kopaszságát a maszkmesterek leleményességének köszönheti.

10) Invictus – A legyőzhetetlen (Invictus, 2009)

A Dél-afrikai Köztársaságban csak 1995-ben, az apartheid rendszer bukását követően kerülhetett sor a Rögbi Világkupa megrendezésére. A Dél-afrikai Gazellák csapata a döntőbe jutott, ám ehhez a frissen megválasztott elnök, a Nobel-békedíjas Nelson Mandela, valamint a dél-afrikai köztársasági rögbicsapat kapitánya, Francois Pienaar együttműködésére volt szükség. E két férfi megkísérelte a szinte lehetetlent: összefogásra sarkallta egy olyan ország fehér és fekete bőrű lakosságát, ahol a politikai villongások és a faji megkülönböztetés az 1994-es rendszerváltás ellenére még igencsak létező probléma.

Invictus - A legyőzhetetlen (Invictus, 2009)

Jobb kezekbe nem is kerülhetett volna Nelson Mandela karaktere, mint a szülinapos. Nelson Mandela maga mondta, hogy csak Morgan Freeman játszhatja el őt. Mind őt, mind a másik főszereplőt Matt Damon-t is Oscar-díjra jelölték játékukért. A film forgatása alatt a rendező, Clint Eastwood rögbirajongóvá vált.

Szívfacsaró! Fél órával a halála előtt ezt mondta Whitney Houston az édesanyjának

Kihagytuk a kedvenc filmedet a szülinapos színésztől? Kérünk írd meg, hogy neked mely alkotás nyerte el legjobban a tetszésedet! Megteheted hozzászólásban, vagy Facebook oldalunkon kommentben!

(Címlapkép forrása; Történetek forrása; Érdekességek forrása)

//milos//

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · ·