FILMEZZUNK.HU
6 filmgyártási titok, amiket csak a filmesek ismernek

6 filmgyártási titok, amiket csak a filmesek ismernek

675

4. Szinte minden hangot a forgatás után rögzítenek, vagy adnak hozzá a stúdióban

Szinte minden hang rögzítése és hozzáadása a stúdióban történik, ami néha nehézségeket okoz. Például Madonna Like A Prayer című dalát játszották el a Neveletlen hercegnő utolsó jelenetének forgatása közben. A számnak az volt a célja, hogy segítsen a színészeknek ellazulni és elkezdeni táncolni. Végül a jelenetet újra fel kellett venni és alaposan megszerkeszteni. Ennek az az oka, hogy végül egy másik dalt választottak (Miracles Happen), de a színészek eredetileg Madonna dalát énekelték.

5. Az étel szinte soha nem valódi

Mostantól vizsgáljunk meg minden olyan jelenetet, ahol a szereplők egy megterített asztalnál ülnek. Ha alaposan megnézzük ezeket a részleteket, akkor láthatjuk, hogy a színészek valójában nem is esznek, mert a legtöbb étel mű, egyáltalán nem valódi. Ugyanis mivel előre senki sem tudja biztosan, hogy meddig fog tartani a forgatás, és mivel néhány órán belül minden étel kihűl, már nem lehetne hidegen megenni azokat. Emellett sok maradék is összegyűlne. Ez az oka annak, hogy a legtöbb filmkészítő inkább mű ételeket használ a forgatásokon.

6. A statiszták, akik igazából nem is beszélnek

6 filmgyártási titok, amiket csak a filmesek ismernek

A filmekben és tévéműsorokban a háttérben látható statiszták csupa értelmetlen szavakat mondanak a forgatásokon, mint például: „borsó, kukorica és sárgarépa” vagy „rózsaszín és lila elefánt”. Amikor ezek a mellékszereplők megszólalnak, inkább csak suttognak. A rendezők többnyire arra kérik a statisztákat, hogy kicsit túlzott testbeszédet alkalmazzanak, ezzel megmutatva, hogy ilyenkor javában zajlik a beszélgetés.

//Cornelius//

Akkor és most: Így néznek ki ma a Három férfi és egy bébi szereplői

(Via Brightside)

Oldalak: 1 2


Article Tags: · · · · · · ·