FILMEZZUNK.HU
Így néz ki 10 tökéletes sztárpáros évtizedekkel a befutásuk után

Így néz ki 10 tökéletes sztárpáros évtizedekkel a befutásuk után

705

5. Sztárom a párom

Így néz ki 10 tökéletes sztárpáros évtizedekkel a befutásuk után

A Sztárom a párom egy 1999-es romantikus vígjáték Roger Michell rendezésében, ami elragadó történetet sző Richard Curtis forgatókönyvével, amit Duncan Kenworthy producer keltett életre. A film bájos sztárjai Julia Roberts és Hugh Grant élénk képet festenek a romantikáról. Egy valószínűtlen kapcsolat történetét bontja ki egy brit könyvkereskedő, akit Grant alakít, és egy híres amerikai színésznő között, akit Roberts formál meg, aki a London Notting Hill kerületében lévő könyvesboltba toppan be.

Ezt a szívmelengető filmet 1999. május 21-én mutatták be a nagyközönségnek, és a kritikusok széles körben elismerték. A produkció minden idők legtöbb bevételt hozó brit filmje címet kapta meg, bizonyítva, hogy a szerelmi történetekre világszerte igényt tart a közönség. A Sztárom a párom az 57. Golden Globe Awards díjátadón is letette névjegyét, három jelöléssel: a legjobb film, illetve vígjáték kategóriában, valamint a legjobb színésznő Julia Roberts és a legjobb férfi színész Hugh Grant számára.

6. A simlis és a szende

Így néz ki 10 tökéletes sztárpáros évtizedekkel a befutásuk után

A simlis és a szende egy fantasztikus amerikai tévésorozat volt, amely 1985. március 3-tól 1989. május 14-ig futott az ABC képernyőjén, összesen 67 epizóddal. A főszerepben Cybill Shepherd és Bruce Willis dinamikus duója szerepelt, mint magándetektívek. Ez a műsor a vígjáték, a rejtély és a romantika elragadó keveréke volt, megnyitva ezzel az utat egy teljesen új irányzat felé. A simlis és a szende számos emlékezetes aspektusa egyike a fülbemászó főcímdala volt, amelyet Al Jarreau jazzénekes írt és adott elő, és amely listavezető sláger is lett azokban az időkben. A sorozat jelentős szerepet játszott abban, hogy Bruce Willis világsztár lett, mivel korábban csak egy sor kevésbé sikeres projekt állt mögötte.

7. A szerelem hálójában

Így néz ki 10 tökéletes sztárpáros évtizedekkel a befutásuk után

Az 1998-ban bemutatott A szerelem hálójában egy szívmelengető amerikai romantikus vígjáték-dráma film, amelyet Nora Ephron rendezett. Tom Hanks és Meg Ryan elragadó duója kapja a főszerepet ebben a történetben, amelyet László Miklós 1937-es magyar színdarabja ihletett. Nora és Delia Ephron együtt dolgoztak, hogy megalkossák ezt a bájos elbeszélést, amely két olyan személy történetét bontotta ki, akik egy virágzó online románcba kezdtek, és egyáltalán nem tudták, hogy az üzleti világban riválisok. Tom Hanks és Meg Ryan korábban a Joe és a vulkán (1990) és A szerelem hullámhosszán (1993) című filmekben is dolgoztak együtt. Utóbbit szintén Nora Ephron rendezte.

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · · · ·