FILMEZZUNK.HU
Most ünnepli 94. születésnapját Gene Hackman – Íme 12 meglepő érdekesség a legendás színészről

Most ünnepli 94. születésnapját Gene Hackman – Íme 12 meglepő érdekesség a legendás színészről

13292

Gene Hackman érdekességek

Gene Hackman Oscar-, Golden Globe- és BAFTA-díjas amerikai színész – 2004-es visszavonulása óta regényíró. Öt alkalommal jelölték Oscar-díjra. A magyar közönség leginkább olyan sikerfilmekből ismerheti, mint a Francia kapcsolat, Nincs bocsánat, Wyatt Earp, Államérdek, Ellenséges terület vagy éppen A közellenség. A fantasztikus színész a héten ünnepli születésének a 94. évfordulóját, melynek alkalmából összegyűjtöttünk néhány érdekességet róla, hogy a kedves Olvasók is megismerhessék egy picit jobban.

12 elképesztő tény a legendás Gene Hackman-ről

1. Apa nélkül nőtt fel, az ölelő óvó anyai karokban nem ismerte meg a tekintélyelvet, ezért az első komolyabb iskolai összezördülés olyan lelki megrázkódtatást okozott a kamasz fiúnak, hogy megalkuvás helyett inkább elszökött otthonról, s 16 évesen beállt katonának a hadseregbe.

2. A katonaság után beiratkozott a Pasadena Playhouse színiiskolába, de ott nem sok jövőt jósoltak neki. Úgy ítélték meg, hogy az ő és barátja Dustin Hoffman alakításai a leggyatrábbak. A két növendéket teljesen tehetségtelennek tartva pálcát is törtek a fejük felett.

3. Az 1961-es Mad Dog Coll című produkció volt Gene Hackman és egyben John Davis Chandler filmes debütálása is.

Mad Dog Coll

4. Gene Hackman azt állította egy interjúban, hogy a Madárijesztő (1973) című filmben nyújtott alakítása a kedvence.

5. Az eredeti terv szerint az 1981-es Szerelem az éjszakában lett volna Gene Hackman visszatérő filmje, de mire a film elkészült addigra már „visszatért” egy cameo erejéig a Superman II című filmben. Hackman 1978 körül 2 év szabadságra ment, mert azt mondta, hogy a zsinórban leforgatott 14 film után teljesen elfáradt.

6. A öt Oscar-díjat nyert, A bárányok hallgatnak című film főszerepére (Dr. Hannibal Lecter) eleinte Gene Hackman volt a kiválasztott, azonban a filmsztár nem élt a lehetőséggel.

A bárányok hallgatnak

Oldalak: 1 2


Article Tags: · · · · · · · · · · · · ·