FILMEZZUNK.HU
A legjobb apás filmek

18 kihagyhatatlan film az apai szerep fontosságáról

25060

13. Az élet szép (La vita é bella, 1997)

A csodabogár Guido mindig kész mosollyal válaszolni az élet nehézségeire. Évekig udvarol a szépséges Dorának, aki sokáig kikosarazza, de végül nem tud neki ellenállni. Gyermekük már a háborús idők szülötte. Az olaszországi zsidókat deportálják. Apát és fiát elviszik, Dora önként utánuk indul. Guido, hogy kisfiát megóvja, kitalálja, hogy az egész csak vetélkedő, amelynek győztese tankot nyer…

Az élet szép (La vita é bella, 1997)

14. Elrabolva (Taken, 2008)

Bryan Mills (Liam Neeson), a titkosszolgálat egyik legjobb ügynöke már visszavonult, mert a lánya, Kim (Maggie Grace) közelében akart lenni, aki anyjával és tehetős mostohaapjávan Kaliforniában él. Kim barátnőjével, Amandával Párizsba utazik, ami Bryannek ugyan nem tetszik, de beleegyezését adja. A kirándulás azonban nem várt fordulatot vesz, a lányt elrabolják, Bryan pedig minden tapasztalatát bevetve elindul, hogy leszámoljon a Kim fogvatartóival.

Elrabolva (Taken, 2008)

15. Apádra ütök (Meet the Parents, 2000)

Greg (Ben Stiller) szerelmes Pambe (Teri Polo), és meg akarja kérni a kezét. Amikor a pár elutazik New Yorkba Pam húgának esküvőjére, Greg elérkezettnek látja az időt a lánykérésre. Ám amikor megismerkedik a lány családjával, és főleg a félelmetes apósjelölttel, Jack Byrnes-szal (Robert De Niro), úrrá lesz rajta a pánik. Innentől kezdve minden próbálkozása valahogy balul sül el.

Apádra ütök (2000, Meet the Parents)

16. Három férfi és egy bébi (3 Men and a Baby, 1987)

Három barát éli gondtalan agglegényéletét Manhattanben, de egy napon egy csecsemőt találnak közös lakásuk ajtaja előtt, és tetszik, nem tetszik, kénytelenek gondjaikba venni az ártatlan gyermeket.

Három férfi és egy bébi (3 Men and a Baby, 1987)

17. Apák és lányaik (Fathers and Daughters, 2015)

A film két idősík között váltakozik: a ’80-as években játszódó történésekben Jake Davis, a Pulitzer-díjas, mentális problémákkal küzdő regényíró özvegyként neveli ötéves kislányát, Katie-t. A jelen idejű cselekmény pedig az immár felnőtt, Manhattanben élő 30 éves Katie mindennapjait mutatja be, aki gyermekkori démonjaival szembeszállva próbálja meg helyes mederben tartani életét.

Apák és lányaik (Fathers and Daughters, 2015)

18. Biciklitolvajok (Ladri di Biciclette, 1948)

Amikor Antonio lehetőséget kap arra, hogy plakátragasztóként dolgozzék, családja utolsó pénzén kivált egy biciklit a zálogkölcsönzőből, s munkába áll. Mivel azonban a biciklit röviddel ezután ellopják, kisebb fiával a tolvaj keresésére indul. Amikor azonban rátalálnak, Antonio semmit sem tud rábizonyítani.

Biciklitolvajok (Ladri di Biciclette, 1948)

Döbbenetes átváltozás! Így néz ki ma a Szex és New York egykori szívtiprója

Kíváncsian várjuk hozzászólásban, vagy Facebook oldalunkon kommentben, hogy neked melyik a kedvenc filmed, ahol a főszerepben az apa szerep áll!

(Legjobb apás filmek történeteinek forrása ITT és ITT)

//spencer//

Mentés

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · ·