FILMEZZUNK.HU
A 10 legjobb lélekfelemelő film

10 lélekfelemelő film, amit még az idei évben meg kell nézned

664

3. A boldogság nyomában (The Pursuit of Happyness, 2006)

Chris Gardner (Will Smith) mindent elkövet, hogy a családja boldogan, biztonságban éljen. Ám a szerencse valahogy sosem szegődik mellé. Bár fáradhatatlanul próbál meggazdagodni, egyre szegényebbek lesznek, végül a felesége is elhagyja. A férfi magára marad az ötéves kisfiával (Jaden Smith). Chris ekkor kockázatos lépésre szánja el magát. Feladja állását, és jelentkezik egy bróker cég tanfolyamára. Miközben egyre mélyebbre merül a brókerkedés rejtelmeiben, pénz híján hamarosan várótermek, menhelyek lakói lesznek. Chris bízik abban, hogy jókedvvel, szeretettel minden bajt legyőznek.

A boldogság nyomában (The Pursuit of Happyness) 2006

Tudtad, hogy…?

A statisztaként szereplő hajléktalanokat minimálbérért szerződtették, munkájukért cserébe ételt is kaptak. Sokan közülük ekkor már nagyon régóta nem kerestek pénzt. Will Smith-t speedcubberek, azaz Rubik-kocka-bajnokok készítették fel, hogy két percen belül ki tudja rakni a Rubik-kockát. A film végén a valódi Chris Gardner is feltűnik, miközben elsétál a főszereplők mellett.

2. Gran Torino (2008)

A koreai veterán és özvegy, Walt Kowalski (Clint Eastwood) magányosan tengeti napjait a környéken, amely a szeme láttára változik meg napról napra. Régi szomszédai, barátai elköltöztek, a helyüket délkelet-ázsiai bevándorlók vették át, akik felé Kowalski koránt sem viseltetik barátságos érzelmekkel. Egy este az egyik környékbeli fiú, Thao Vang Lor (Bee Vang) megpróbálja ellopni a férfi legdrágább kincsét, az 1972-es Gran Torinót, mivel egy környékbeli banda erre kényszerítette. Miután az eset kiderül, különös kapcsolat alakul ki Kowalski és a tinédzser között.

Gran Torino (2008)

Tudtad, hogy…?

Annak ellenére, hogy Clint Eastwood más filmjeihez hasonlóan itt is olyan karaktert alakít, aki dohányzik, ő maga valójában sosem gyújtott rá. A filmekben leégett cigarettákat használtak ezért. Clint Eastwood két gyereke is részt vett a film készítésében, egyikük színészként, másikuk a zenét szerezte.

1. Patch Adams (1998)

Patch Adams (Robin Williams) örökre megváltoztatta a gyógyításról kialakított képünket. Egy olyan időszakban kezdett dolgozni, amikor az orvosok puszta tárgyakként, megoldandó problémaként tekintettek betegeikre, de ő meglátta bennük az embert, és rájött, hogy az emberi közelség, és főképp a nevetés legalább annyira fontos a gyógyuláshoz, mint a megfelelő diagnózis és a gyógyszerek. Ez a film az ő történetét mutatja be.

Patch Adams 1998

Tudtad, hogy…?

Robin Williams néha tartott egy-egy stand up comedy előadást az egyetem hallgatóinak, ahol forgattak.

Matthew McConaughey elárulta, hogyan fogyózott a film kedvéért, amiért végül Oscar-díjat kapott

Ha ismersz még olyan lélekfelemelő filmet, amit szívesen ajánlanál mások figyelmébe, írd le nekünk hozzászólásban, vagy Facebook oldalunkon kommentben, hogy pótolni tudjuk hiányosságunkat!

(Érdekességek forrása: mafab.hu; Történetek forrása ITT, ITT és ITT; Cikk forrása: brightside.me)

//batigoool//

Mentés

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · · · ·