FILMEZZUNK.HU
A fantasztikus Dustin Hoffman 10 legnagyszerűbb filmje

A fantasztikus Dustin Hoffman 10 legnagyszerűbb filmje

12212

3. Az elnök emberei (All the President’s Men, 1976)

A Washington Post két újságírója véletlenül bukkan a botrány nyomára: a kormányzópárt tisztességtelen eszközök, valamint a CIA és az FBI segítségével igyekszik demokratikus ellenfelei szabotálására. Carl Bernstein (Dustin Hoffman) és Robert Woodward (Robert Redford) szenzációs felfedezéseiről könyvet ír.

Az elnök emberei (All the President's Men, 1976)

Az 1998-as évben az Amerikai Filmintézet összeállított egy listát, amely tartalmazza a filmtörténet 100 legjobb amerikai alkotását. 2007-ben, 10 év elteltével felülvizsgàltàk a gyűjteményt, ismét megvàlasztottàk a legjobbakat. Jelen film a 77. helyen àll ezen a listàban.

Stílus: politikai, krimi
Hossz: 138 perc
Díjak, jelölések: 4 Oscar-díj, további 4 Oscar és 3 Golden Globe-jelölés
Rendező: Alan J. Pakula

2. Kramer kontra Kramer (Kramer vs. Kramer, 1979)

Ted Kramer (Dustin Hoffman) reklám-szakembernek mindennél fontosabb a karrierje. Amikor azonban a felesége (Meryl Streep) elhagyja, gondoskodnia kell kisfiáról, Billyről. A kezdeti zűrzavar után szerencsésen beletanul a szerepébe és olyan bensőséges viszonyt alakít ki a gyermekkel, hogy még a karrierjét is képes feláldozni érte. Másfél év után aztán visszatér az anya, és pert indít a gyermekért. Jóllehet a bíróság az anyának ítéli a fiút, végül is önként lemond róla.

Kramer kontra Kramer (Kramer vs. Kramer, 1979)

Stílus: dráma
Hossz: 108 perc
Díjak, jelölések: 5 Oscar-díj (Dustin Hoffman a Legjobb színész, míg Meryl Streep a Legjobb színésznő) és 4 Golden Globe-díj, további 4 Oscar és 4 Golden Globe-jelölés
Rendező: Robert Benton

1. Esőember (Rain Man, 1988)

Charlie Babittet (Tom Cruise) a pénzen és az autókon kívül nem érdekli más. Apja halálakor tudja meg, hogy van egy intézetben élő, autista bátyja, Raymond (Dustin Hoffman), aki a vagyon örököse. Charlie elrabolja őt az intézetből, hogy hozzájusson a pénzhez. A keleti parttól a nyugati partig tartó autóúton fokozatosan megtanulja elfogadni bátyja furcsaságait és meglepő zsenialitását. Az út végén már mindketten tudják: többé nem akarnak egymástól elválni…

Esőember (Rain Man, 1988)

Dustin Hoffman annyira bizonytalan volt a filmben és karakterének megformálásában, hogy három héttel a forgatás elkezdése után azt mondta Barry Levinson rendezőnek, hogy „Barry, kérd fel Richard Dreyfusst vagy bárkit,mert ez életem legrosszabb alakítása!”. Az alakításért Dustin Hoffman végül megkapta a legjobb színésznek járó Oscar-díjat.

Stílus: dráma
Hossz: 140 perc
Díjak, jelölések: 4 Oscar-díj (Közte Legjobb film) és 2 Golden Globe-díj, további 4 Oscar és 3 Golden Globe-jelölés
Rendező: Barry Levinson

Meg sem ismernénk az utcán, ha szembejönne: így néz ki Jet Li 2023-ban, 60 évesen

(Címlapkép forrása; Történetek és érdekességek forrása itt és itt)

//milos//

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · ·