FILMEZZUNK.HU
Dühöngő bika

10 színész, akik teljesen elmélyültek egy szerepben

1539

6. Philip Seymour Hoffman – Capote

10 színész, akik teljesen elmélyültek egy szerepben

Ha Douglas McGrath 2006-os A Hírhedt című filmje elsőként jelent volna meg, Toby Jones megkaphatta volna a legjobb színész Oscar-díját. Az Akadémia azonban kitüntette Philip Seymour Hoffmant Truman Capote íróként nyújtott teljesítményéért Bennett Miller 2005-ös Capote című filmjében. Köszöntő beszédében Hoffman elmondta, hogy a kis filmet csupán egy szívesség kedvéért vállalta el barátai számára.  A rajongók ismerik Hoffman erőteljes hangját és teljesen lenyűgözte őket csodás képességeivel. Noha Hoffman soha nem került a People Magazine legszexisebb embere címlapjára, magabiztosan és stílusosan utánozta Capote sajátos megjelenését. Capote tehetséges, pletykás társasági ember volt, akit a társadalom legfelsőbb rétege is szeretett.

5. Mo’Nique – Precious – A boldogság ára

10 színész, akik teljesen elmélyültek egy szerepben

Azok a rajongók, akik nézték az XL szerelem című filmet, azok tudják, hogy Mo’Nique a komikus filmekben is tökéletesen megállja a helyét.  A 2009-es, megrázóan mélyreható dráma a Precious – A boldogság ára című film ennek ellenére megteremtette a tökéletes moziélményt. Amikor egy karakter belemerül egy szerepbe, és együtt sírunk vele, nevetést és megdöbbenést egyaránt ki tud hozni belőlünk, akkor bátran mondhatjuk, hogy ő egy igazán remek színésznő. Mo’Nique egy gonosz anya túlsúlyos tinédzser lánya, akinek minden tekintetben sokat szenvedett az életben. Mo’Nique előadása nem csak egy szomorú életet mutatott be, hanem egy igazán művészi alakítást is láthattunk tőle. Karaktere egy szeretet nélküli anya lányaként mutatkozott be, akinek nincs jövője, kevés lehetősége van az életben, és nem volt segítsége sem. Mo’Nique ezen tökéletes alakításáért elnyerte a legjobb női mellékszereplő  Oscar-díját 2010-ben.

4. Halle Berry  – Szörnyek keringője

Szörnyek keringője (Monster's Ball, 2001)

Sok rajongó ünnepelte Halle Berryt, mikor eljátszotta a Fekete csillag-ban Dorothy Dandridge-t. Szereplése olyan volt, mintha erre született volna. A színésznőnek karrierje és szerelmi élete során annyi akadállyal kellett szembenéznie, akárcsak a néhai Dandridge-nek. Berry ugyanabban az államban és kórházban született, mint múzsája. Olyan volt, mintha a színésznő „önmagát” mutatta volna be a produkcióban. Marc Foster rendező 2001-es Szörnyek keringője című filmjében Berry egy alacsony jövedelmű, egyedülálló anyaként jelenik meg. A film fináléjában Berry  megtudja, hogy rendőr-barátja elkísérte elhunyt fia apját a kivégzésre. Berry megdöbbent, amit érzelmileg dühösen dolgozott fel. Szépsége felülmúlja korábban megszokott külsejét. Egy kiváló színész mindent el tud mondani még szavak nélkül is. Berry elnyerte a legjobb női főszereplő Oscar-díját, mert olyan kiváló teljesítményt mutatott be ebben a filmjében.

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · · ·