FILMEZZUNK.HU
A legjobb szerelmes filmek

A valaha volt 20 legjobb szerelmes film az IMDB szerint

30755

10. Van, aki forrón szereti (Some Like It Hot, 1959)

1929-ben két munkanélküli zenész, Jerry (Jack Lemmon) és Joe (Tony Curtis) elhatározza, hogy felvételizik egy női zenekarba. A nőimitátor szerep annyira jól áll nekik, hogy felvételt nyernek, és elindulnak a többi női taggal Floridába. Egyikük azonban beleszeret az együttes sztárjába (Marilyn Monroe), aki viszont csak gazdag férfiak kegyét keresi. Joe azonban feltalálja magát, két fellépés között kibújik a női ruhából és milliomos payboynak adja ki magát.

Van, aki forrón szereti (1959)

9. Egy makulátlan elme örök ragyogása (Eternal Sunshine of the Spotless Mind, 2004)

Joel és Clementine találkoznak, megismerik egymást és összekötik életüket. Egy új eljárásnak köszönhetően Clementine kitörölteti emlékeiből Joelt. Amikor a férfi erre rájön, ő is megteszi ugyanezt. Azonban ahogy telik az idő, úgy bukkannak felszínre Clementine foszlányai, s a férfi rádöbben: nem tudja örökre kitörölni Clementine emlékét, mert az iránta érzett szerelme örök és elpusztíthatatlan.

Egy makulátlan elme örök ragyogása (Eternal Sunshine of the Spotless Mind, 2004)

8. Szédülés (Vertigo, 1958)

John Ferguson rendőr volt San Fransisco városában egészen addig, amíg tériszonya miatt ki nem lépett a kötelékből. Most magánnyomozóként dolgozik, és épp egy gyönyörű szőke nőt kell követnie, akibe csakhamar bele is szeret. Madeleine (Kim Novak) megszállotja annak az elképzelésnek, hogy ő egy öngyilkos nőnek a reinkarnációja. John, amint erre rájön, próbál közeledni Madeleine felé, de a nő leveti magát egy toronyból. John teljesen összeomlik, mert megint a tériszonya miatt vallott kudarcot. Az elmegyógyintézetből kikerülve a férfi összetalálkozik Madeleine tökéletes hasonmásával, csak annyi a különbség, hogy ez a nő nem szőke, hanem barna hajú.

Szédülés (Vertigo, 1958)

7. Amelie csodálatos élete (Le Fabuleux destin d’Amélie Poulain, 2001)

Amélie Poulain (Audrey Tautou) egy kedves, jóindulatú és szerény párizsi lány, akinek élete nyugalmasan telik. Felszolgáló a közeli bisztróban, egyedül él és néha meglátogatja apját. Ám egy nap egy rejtélyes dobozt talál, amit még az előző lakó hagyott a fürdőszoba egyik rejtett zugában, és a lány élete gyökeres fordulatot vesz. Visszajuttatja a dobozt jogos tulajdonosához, majd bájos, egyszemélyes hadjáratot indít az egykedvűség, a, gonoszság és a szomorúság ellen: mindenkinek ott segít, ahol tud. Hamarosan pedig megismer egy titokzatos fiút is.

Amelie csodálatos élete (Le Fabuleux destin d'Amélie Poulain, 2001)

6. Amerikai szépség (American Beauty, 1999)

Adott egy átlagos, középkorú, unalmas munkát űző és unalmas életet élő amerikai családapa, Lester Burnham (Kevin Spacey), aki az ég egy adta világon semmire sem vágyik. Egészen addig, amíg meg nem akad a szeme lánya kamaszkorú barátnőjén, illetve rá nem jön arra, hogy ki akarják rúgni. A tipikus kisember-figura fellázad addigi szerepe ellen, és egy idő után nem hajlandó megadni magát az elvárásoknak. Körülötte és benne is egyre nő a feszültség, amint szép lassan eltávolodik addigi életétől, családjától és saját magától is.

Amerikai szépség (American Beauty, 1999)

Oldalak: 1 2 3 4


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · ·