FILMEZZUNK.HU
10 filmjelmez részlet, melyek ugyanolyan fontos szerepet kaptak, mint a forgatókönyv

10 filmjelmez részlet, melyek ugyanolyan fontos szerepet kaptak, mint a forgatókönyv

1510

8. Fekete Párduc (2018)

Fekete Párduc jelmeze egy háromszög alakú nyakláncot tartalmaz, amely igencsak impozánsnak tűnik a nyakán. Ám a látványos kiegészítő fém helyett könnyű gumiból készült, hogy a színészt ne gátolja a mozgásban. Így könnyen tudta viselni a jelenetekben.

9. Az ötödik elem (1997)

Az ötödik elemben Milla Jovovich által alakított Leelo karakterének születési jelenetéhez a jelmezes csapat a kórházi köpenyek és a sebek elfedésére kötszereket használt. A színésznő szerint úgy mutatták őt be, mintha egy egészségügyi központban lett volna, „és hogy a lehető legkevesebb legyen az a testrésze, amit a szerénység kedvéért takargatni kell…”.

10. Szörnyella (2021)

A tervezők körülbelül 47 ruhát készítettek a Szörnyella című filmhez. A forgatókönyvben megemlítették például, hogy a gazember fehér köpenyt viselne, ami kigyullad (hogy felfedje a piros ruhát), amit végül speciális effektusokkal sikerült elérni, bár fontolóra vették, hogy speciális anyagokat választanak, hogy ez a CGI trükkje nélkül valósulhasson meg. Egy másik kihívás egy olyan piros szoknya elkészítése volt, amelyet nagyon nehéz volt megvalósítani, hogy eltakarja az autót, ugyanakkor elég könnyű legyen ahhoz, hogy rendesen hordható legyen. A megoldás az volt, hogy jelmeztervező hallgatók segítségével kézzel varrtak az egyedi ruhára 5060 szirmot.

//Cornelius//

Edward Norton és Brad Pitt totál részegen vette fel a Harcosok klubja ikonikus jelenetét

(Via Brightside)

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · · ·