FILMEZZUNK.HU
10 agyon használt filmklisé, amelynek nincs semmi köze a valósághoz

10 agyon használt filmklisé, amelynek nincs semmi köze a valósághoz

1680

8. A jó zsaru és a rossz zsaru megközelítése nem túl praktikus

Ez a megközelítés annyira elhasznált klisé, hogy a gyanúsítottak ma már gyakran felismerik a modern filmekből ismert  jó zsaru, rossz zsaru szerepet, míg a régebbi filmekben nagyon hatékony módszer volt. Így ennek a megközelítésnek a népszerűsége ezt a módszert egyszerűen haszontalanná tette. Végül a rossz zsaru miatt a gyanúsított már nem is akar beszélni.

9.A  fényképes emlékek nem léteznek

Sok film és tévéműsor szereplői hihetetlenül pontosan tudnak memorizálni dolgokat, például A tetovált lány című filmben. De valójában nincs bizonyíték arra, hogy ez lehetséges. Világszerte kevesebb mint 100 embernél észlelhető rendkívüli memória. Viszont ők sem emlékeznek jobban a dolgokra, mint mások, csupán képesek felidézni például, mit ettek egy adott napon 10 évvel ezelőtt.

10. Nem lehet szőkére festeni a hajat elszíneződés nélkül

Nem tudjuk, milyen csodálatos termékeket használnak a filmesek, de valahogy mindig sikerül nekik elkerülni hajfestésnél az elszíneződést. Csak használják a festéket, és bumm, a hajuk fehérebb, mint a hó. A probléma az, hogy a festék nemcsak a sötét hajat takarja el. Valószínűleg ugyanolyan hajszínt kapunk, mint amit várunk, de a haj ettől nagyon kiszárad. Ráadásul nem szabad befesteni a hajat kesztyű nélkül, mint a Vörös veréb karakterének.

//Cornelius//

33 év után végre választ kaptunk a ‘Reszkessetek, betörők!’ egyik legnagyobb megválaszolatlan kérdésére

(Via Brightside)

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · ·