FILMEZZUNK.HU
10 agyon használt filmklisé, amelynek nincs semmi köze a valósághoz

10 agyon használt filmklisé, amelynek nincs semmi köze a valósághoz

1679

5. A cápák mérföldekről egy csepp vért sem érzékelnek

Ezeknek a ragadozóknak igazán remek szaglásuk van, de ezt a filmekben jócskán eltúlozzák. Míg a cápák egy milliomodrésze képes kiszagolni a vért, ez aligha vonatkozik az egész óceánban élő uszonyosokra. A kísérletek eredményeiből ítélve az emberi vér nem érdekli őket. Persze jobb, ha nyílt sebbel nem úszunk nyílt vízben, ahol esetleg cápák lapulnak.

6. Felesleges csaposokat kérdezni a látogatókról

Még ha egy gyanúsított fényképével érkezik is a nyomozó egy csaposhoz, valószínűleg nem fog emlékezni semmire. És sajnos ilyenkor valójában 100 dollár felajánlása sem segít. A csaposok naponta több száz embert látnak, hacsak nem robotról van szó, mint például az Utazók című filmben, a csaposok valójában nem tudják megjegyezni az arcokat.

7. Az egerek nem szeretik a sajtot

Nem teljesen világos, hogy mi ennek a tévhitnek az eredete, de mára már az egér és a sajt elválaszthatatlanok a tömegkultúrában. Ám a sajt valószínűleg az utolsó dolog, amit az egerek ennének, ha lenne választási lehetőségük. Egy  kísérlet során az egereket cheddar sajttal, szőlővel és földimogyoróval kínáltak. És a legtöbb esetben a földimogyoró felé futottak, néha a szőlőt választották, de a sajthoz soha nem futottak oda. De lehet, hogy csupán a drágább sajtokat részesítik előnyben a cheddarral szemben.

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · ·