FILMEZZUNK.HU
Filmet készítenek a bűvös Rubik-kockáról

Filmet készítenek a bűvös Rubik-kockáról

665

Filmet készítenek a bűvös Rubik-kockáról

Rubik-kocka, háromdimenziós mechanikus logikai játék, amit 1974-ben találta fel a magyar ifjabb Rubik Ernő. A Rubik-kocka eredeti neve bűvös kocka volt. A szabadalmi leírásban a feltaláló térbeli logikai játékként nevezte meg a mechanikus, egyéni logikai játékot, amelynek célja, hogy egy előzetesen összekevert kockából forgatással visszaállítsuk az eredeti, rendezett színösszeállítást, vagyis minden oldalon azonos színű lapocskák legyenek.

Filmet készítenek a bűvös Rubik-kockáról

A találmány lényege abban van, hogy a nagy kockát alkotó 27 elem, szétszedés, tehát a nagy kocka megbontása nélkül hozhatók új helyzetbe, aminek eléréséhez, egyetlen homológ művelet: a nagy kocka bármelyik lapját alkotó kilenc kis kockának elforgatása szükséges. Nagyon rövid idő alatt elterjedt, és népszerűvé vált az egész világon. 1982. június 5-én volt az első, 2003 óta pedig kétévente megrendezik a Rubik-kocka-világbajnokságot. A logikai Rubik-kockát ma a legnagyobb magyar találmányok között tartják számon.

Egyre népszerűbbé válik, hogy ügyességi játékokat megfilmesítsenek. Ott volt a Torpedó nevű játékból a 2012-es Csatahajó, a Legóból a 2014-es A Lego kaland, ami 2019-ben folytatást is kapott, vagy a pixel játékokból a 2015-ös Pixel film. Most a bűvös logikai játékra, a Rubik-kockára esett a választás, hogy megkapja a megfilmesítési jogokat. A filmet a Hyde Park Entertainment és az Endeavor Content közösen készítik el. A Hyde Park Entertainment nagyágyúja, a 64 éves indiai származású filmproducer, Ashok Amitraj 1984-től, egyszerűen elképesztő számú, eddig összesen mintegy 129 filmnek volt a producere, ami brutálisan komoly teljesítménynek számít. Az ő munkájának is köszönhető többek között a: Védd magad!, Get Carter, Beismerő vallomás, Emelt fővel, Halálos ítélet, Mérgezés, Rémségek háza, Rém sötét vidék, A szellemlovas: A bosszú ereje, Vigyázz, mit kívánsz!, vagy az Az ifjú messiás.

A mozifilm munkálatai már megkezdődtek, bár még nagyon korai szakaszban van. A rendező elmondása szerint, hogy milyen irányból kívánja megközelíteni az alkotást, elmondta, hogy már rögtön egy filmes univerzumban gondolkodik. Kíváncsian várjuk, hogy milyen módon fog film készülni ebből a bűvös kis kockából.

Szerző: MéziMcFly

14 hihetetlen képkocka a CGI alkalmazása előtt és után


Article Tags: · ·