FILMEZZUNK.HU
A mozi házhoz jön!

A mozi házhoz jön!

1475

A mozi házhoz jön!

A koronavírus járvány miatt a mozik több, mint egy hónapja bezárták kapuikat, ám megtalálták a módját, hogy a nézőket bizonyos formában kárpótolni tudják. Létrejött a ’Budapesti Távmozi’  a Művész, Puskin, Toldi, Tabán és Kino filmszínházakban, ahol  mostantól ismét napi műsorrendben vetítenek filmeket.

A mozi házhoz jön!

Az előadásokat a film.artmozi.hu oldalon találjuk meg, ahol már előre feltüntetik a következő napok műsorait és  otthonról kényelmesen a jegyvásárlást is meg lehet oldani, így ebben az időszakban  a lakásunkban tudjuk élvezni a mozi varázsát. Íme egy kis ízelítő a kínált mozifilmek listájából: Oscar-díjas Élősködők, szintén Oscar-díjas Saul fia, Testről és lélekről, a FOMO, vagy éppen a Napszállta.

Külföldön is találnak kiskapukat a mozik, hogy az emberek ki tudjanak  kapcsolódni. Párizsban például kitalálták, hogy a szomszéd ház falára vetíti filmjeit a mozi. Mivel Párizsban kijárási tilalom van és csak a legszükségesebb helyekre mehetnek el az emberek, így a párizsiak a  mozifilmeket ablakaikból vagy balkonjukról nézhetik. A La Clef mozi csapata bevonta a helyieket is a kezdeményezésbe: velük konzultálva választják ki minden héten, milyen film lesz látható. Az első film a Kirk Douglas főszereplésével 1955-ben bemutatott, Kőkemény ököllel című westernfilm volt. Ezt a nem mindennapi ötletet Derek Woolfenden találta ki, aki így nyilatkozott:

 „Azt mondtuk: ha már a teremben nem vetíthetjük filmjeinket a közönségnek, bontsuk le a falakat és mutassuk be filmjeinket kívül… Éreztük, hogy a környék lakói valamiféle eseményre vágynak, mivel semmi sem maradt számukra, az utcák üresek, a hangulat nagyon szomorú”.

Szerző: MéziMcFly

Színészek, akik lehet, hogy életük szerepét utasították vissza


Article Tags: · · · · · · ·